Wie zijn wij?

Anipaw-Petcare neemt de zorg van uw dier(en) op zich terwijl u afwezig bent door ziekte, verlof, uitstap,...

Ook zorgen wij voor de medische kosten, voeding voor gedumpte, verwaarloosde en afgestane dieren  en zorgen ervoor dat deze volledig in orde zijn alvorens zij ter bemiddeling herplaatst worden naar een nieuwe thuis.

Wie ben ik?

Ik ben Caitlin Vanneste (22 jaar)

Oprichter van Anipaw-Petcare.

Sinds kleins af aan ben ik al een enorme dierenvriend, er was dan ook altijd een hond aanwezig thuis maar het bleef niet bij enkel een hond.

Ondertussen heb ik zelf heel wat (huis)dieren waaronder ook tamme ratten en muizen.

Qua ervaring met dieren heb ik heel wat theorie en praktijkervaring mogen opdoen, zowel op de school waar ik afgestudeerd ben maar ook erg veel van op mijn verschillende stageplaatsen.

Zo heb ik ervaring mogen opdoen met wolfhonden, vossen, stekelvarkens, neusbeer,...

Studierichting en stages

Ik heb de richting dierenzorg gevolgd in de VABI in Roeselare.

Ik heb er ook mijn 7de specialisatiejaar algemeen dierenverzorger gevolgd, dit vooral ook om mijn bedrijfsbeheer te behalen.

Er kwamen verschillende stages aan bod en deze heb ik mogen ervaren in Eurotuin in Roeselare, Pet-events vzw en Repzootic in Hongarije.

Waarom ik met Anipaw-Petcare start?

Vooral omdat ik me graag wil inzetten voor andermans dieren door oppasdiensten te voorzien, ik kom enkel aan huis zodat de dieren in hun gekende omgeving blijven wanneer deze niet mee kunnen op reis of als u bvb. naar het ziekenhuis moet.

De opbrengst van alle oppasdiensten komt volledig ten goede van onze VZW Anipaw-Petcare, hiermee kunnen wij namelijk de medische kosten, voeding, kooiverrijking en nieuwe/betere verblijven bekostigen.

Ook kijken we als VZW voor gedumpte, verwaarloosde of afgestane dieren met name vooral knaagdieren, konijnen, fretten, alle soorten vogels en de meer speciale 'huis'dieren maar ook de gekende huisdieren zoals hond en kat. Deze worden door ons volledig in orde gezet bij onze dierenarts (castratie/sterilisatie, chip en entingen,...) en komen pas daarna ter bemiddeling herplaatsing te staan. De meeste dieren verblijven bij de eigenaar tot er door ons een nieuwe thuis gevonden is.


Hoe gaan wij te werk bij een oppas?

Wij komen aan huis om voor uw dier(en) te zorgen, wat wil zeggen dat uw dier(en) in hun vertrouwde omgeving blijven.

Het voordeel hiervan is dat u niet over en weer hoeft te rijden om je huisdier(en) ergens onder te brengen en het dier krijgt geen onnodige stress door de verandering van omgeving.

Wij voorzien zowel dag als nachtopvang voor uw geliefde huisdier(en).

Wat gebeurt er vóór de oppas bij u thuis begint?

Voor wij de oppas bij u thuis beginnen komen wij vooraf 1 of 2 maal langs (naar eigen wens) om kennis te maken met u als eigenaar en met het/de aanwezige dier(en), verder vragen wij ook om ons te laten zien waar het dier verblijft en slaapt overdag en 's nachts en wat hij/zij te eten krijgt per dag en of er eventuele medicatie toegediend dient te worden.

Wij bieden aan om zalf, tabletten, druppels,... toe te dienen, wij geven enkel en alleen GEEN injecties!

Er hoort vooraf ook een huissleutel gegeven te worden zodat wij binnen kunnen om uw geliefde huisdier(en) te verzorgen tijdens de periode dat u afwezig bent.

Welke dieren nemen wij als oppas?

Wij doen ook niet enkel de meest gekende huisdieren zoals hond en kat maar breiden ons erg uit, wij doen onder andere ook knaagdieren, reptielen, paardachtigen, boerderijdieren, hoenderen,...

Er is heel veel mogelijk, moest u een dier hebben die hier (nog) niet tussen staat mag u ons zeker contacteren met de vraag of wij dit dier ook als oppas nemen.

Wat doen wij tijdens de oppas uren bij u thuis en met uw dier(en)?

-Dagelijkse controle (vb. mankt het dier niet, geen wondjes,...)

-Wij voorzien dagelijks vers voer en water

-Buiten laten in de tuin/koer zodat ze hun behoefte kunnen doen

-Dagelijkse ronde om de uitwerpselen op te ruimen

-Er word dagelijks gespeeld zodat uw dier zijn energie kwijt kan

-Indien gewenst word er ook een halfuur of een uur (eigen keuze) gewandeld met uw dier (aparte dienst)

-Er word gezorgd voor gezelschap zodat uw dier niet de volledige dag(en) alleen hoeft te zijn

-Wij dienen de nodige medicatie toe

-Dagelijks verslag met foto's van uw dier(en)

-Indien gewenst wordt de ruimte waar de dier(en) verblijven ook gestofzuigd/gedweild wanneer het nodig zou zijn

-Bij nachtoppas doen wij net hetzelfde, het enige wat wij dan niet doen is het stofzuigen/dweilen van de omgeving waar het dier verblijft (tenzij er ongelukjes gebeurt zijn als wij toekomen of 's morgens (na de nacht), dan doen wij wel de nodige schoonmaak).

Wat wensen wij vóór de oppas begint?

-Vóór het begin van de oppas dient er een overeenkomst (2 exemplaren) ondertekend te worden waarvan 1 word terugbezorgd aan de oppas

-Huissleutel

-Een blad waar alle nodige info van het dier opstaat en wat het dier nodig heeft tijdens de dag en (eventueel) nacht

-Op het info blad vragen wij ook om een gsm-nummer na te laten van 1 of beide eigenaars

-Nummer van de dierenarts

-Leiband/tuig + enkele poepzakjes klaarleggen

Hoe werkt een adoptie?

Voor er adoptie kan plaatsvinden gaat er heel wat aan vooraf.

Zo vragen we eerst in welk dier dat ter adoptie staat u interesse hebt.

Voor het dier bij u langskomt komen wij eerst bij u langs voor een huisbezoek om te kijken waar het dier terecht komt en u wat vragen te stellen.

Indien het huisbezoek goedgekeurd is komt het dier 5 dagen op proef bij u langs om te zien of het klikt in de nieuwe situatie en al dan niet met soortgenoten (groepsdieren worden niet allen geplaatst!).

Als het dier 5 dagen op proef komt nemen wij gelijk ook ons tweevoudig adoptiecontract mee zodat u deze op uw gemak even kunt doornemen, ons contract dient nageleefd te worden. Indien dit niet gebeurt komen wij het dier terug ophalen.

Na die 5 dagen komen wij opnieuw langs om te zien hoe het in die 5 dagen ging (uiteraard word er in die 5 dagen ook contact gehouden), indien alles goed ging en u adopteert het dier, worden de adoptiecontracten ingevuld. 1 van de adoptiecontracten blijft bij u als adoptant en de ander nemen wij mee terug voor in onze boekhouding.

Na het tekenen van het contract word ook het adoptiebedrag betaalt en krijgt u het paspoort van het dier. Wij zorgen er zelf voor dat het dier op uw naam gezet word.

Wij blijven tevens onze geadopteerde dieren opvolgen wat wil zeggen dat u na de 1ste-2de maand van adoptie iemand kunt verwachten om nog eens langs te komen om te kijken hoe het dier het stelt.

Vanaf dan word dit 1x per jaar herhaald zodat we zeker zijn dat het dier nergens de dupe van word of in dezelfde situatie terecht komt.

Moesten er problemen optreden staan we altijd klaar om te helpen!

Voor de beschikbare adoptiedieren kunt u kijken onder tabblad 'dieren ter adoptie'.